Dobrodelni december v Helen Doron English

V Helen Doron English Ljubljana smo že v nizkem štartu za vse decembrske radosti. Tudi letos bomo ta prazničen mesec dobrodelno obarvali, saj sodelujemo v kar dveh zbiralnih akcijah.

 

Božiček za en dan: majhna škatla za velik nasmeh

Tudi letos bo ljubljanski center zbirno mesto akcije Božiček za en dan, v kateri zbiramo darila za otroke in starostnike iz socialno ogroženih okolij. Sporočilo o dobrodelnosti in risanju nasmehov s skrbno pripravljenimi darili se je v preteklih letih razširilo na celotno Slovenijo in vsako leto razveseljuje vse več obdarovancev. V lanskem letu smo tako s skupnimi močmi obdarovali 11.111 otrok in 968 starostnikov.

Naj prazniki ne bodo samo čas za brezglavo hitenje in nabiranje stvari, ki jih pravzaprav ne potrebujemo. Spomnite se tudi na vse tiste, ki si obdarovanja ne morejo privoščiti, postanite Božiček za en dan in svoje darilo prinesite v naš center. Več informacij o akcij in navodila za pripravo daril najdete na spletni strani. Zbiralna akcija traja do 3. decembra.

 

Zbiralna akcija za Mačjo hišo

Če ste ljubitelj živali, ste zagotovo že slišali za Mačjo Hišo, neprofitni zavod, ki skrbi za brezdomne muce in ozavešča o problematiki zavrženih in prostoživečih mačk. Ljubljanski center Helen Doron English tudi letos sodeluje z Mačjo hišo in vabi k zbiranju potrebščin za brezdomne muce. Pomagate lahko tako, da pripravite škatlo z mačjimi potrebščinami. Veseli bodo kvalitetne hrane za muce (predvsem mokre hrane v konzervah in vrečkah iz trgovin za živali), igrač (tako tistih, namenjenih posebej za muce, kot tudi manjših plišastih igračk), pleničnih podlog, manjših odejic in pralnega praška.

Več informacij o Mačji hiši najdete na njihovi spletni strani, mi pa se že veselimo vaših mačjih paketov.